Skal dit home gym have en multitræningsmaskine? Introduktion til træningsmaskinen der kan ALT

Er du i gang med at sammensætte det ultimative home gym? Så skal du have en multitræningsmaskine. Med en multitræningsmaskine behøver du faktisk slet ikke andet for at få en fuldkommen intens og svedig workout hjemme i din egen stue. En multitræningsmaskine kan nemlig det hele. Du kan få aktiveret samtlige muskelgrupper i hele kroppen uden, at du behøver fylde hjemmet op med 4-5 forskellige træningsmaskiner.

I denne artikel giver vi dig en grundig introduktion til det smarteste træningsredskab, som du bør anskaffe dig til dit fedeste home gym.

Hvad er en multitræningsmaskine?

En multitræningsmaskine er en multistation, hvor du kan træne flere forskellige muskelgrupper med én og samme maskine. Maskinerne, som er i fitnesscenteret, er for det meste beregnet til én enkelt muskelgruppe som for eksempel bicep, skulder eller baller. Men en multitræningsmaskine kan derimod indstilles til at fokusere på mange forskellige muskelgrupper på samme tid.

Der er forskel på, hvordan en multitræningsmaskine ser ud og, hvor meget den kan. De fleste maskiner er udstyret med et stort sæde med kabeltræk for oven, en bænkpres i midten og i bunden er der en benpres til forskellige former for benøvelser.

Hvad kan man træne på en multitræningsmaskine?

Med en multitræningsmaskine kan du stort set få gang i alle muskler fra top til tå. Med benpressen for neden kan du træne dine ben og baller ved at presse mod vægten med dine fødder. I midten er der håndtag, som du kan skubbe ud og træne dit bryst og for oven er der både lateral pulldown og tricep pulldown, så du kan træne din ryg og dine arme.

Igen er det vigtig at sige, at alle multitræningsmaskiner ser forskellige ud og kan forskellige ting. Det afhænger også rigtig meget af prisklassen. Jo højere pris, jo flere funktioner har maskinen. De mere simple maskiner har måske kun kabeltræk og benpres. Den multitræningsmaskine som du køber skal selvfølgelig passe til både dine behov og ikke mindst også dit budget.

En multitræningsmaskine er en god investering

En multitræningsmaskine er en lidt større investering end, hvis du bare vil købe et sæt håndvægte eller en kondicykel. Du kan godt regne med at skulle slippe mellem 6-10.000kr. for en ordentlig multitræningsmaskine. Selvom det er dyrt, så er det en investering, som kan betale sig. Når du har en multitræningsmaskine i hjemmet, så behøver du faktisk ikke rigtig andet for at få en intens styrketræning.

Hvis du kombinerer din styrketræning med et sæt maveøvelser på gulvet, så har du faktisk givet hele kroppen en grundig træning. Derfor er det hver en krone værd, at anskaffe sig en multitræningsmaskine.

Fordele ved at have en multitræningsmaskine derhjemme

Ærlig talt så er det svært at finde motivationen og fantasien til at få trænet ordentlig, hvis man bare har en yogamåtte på gulvet derhjemme. Hvis du gerne vil være seriøs omkring din træning, så skal du have dig en multitræningsmaskine. Er du stadig ikke helt overbevist? Herunder har vi nogle af de bedste fordele, som du kan komme til at opleve, når du køber dig en multitræningsmaskine:

  • Du kan få trænet hele kroppen med én og samme maskine
  • Du kan intensivere din træning ved at sætte mere vægt på maskinen
  • Du får en multifunktionel og fleksibel maskine til mange forskellige træningsformer
  • Du kan bruge sagtens multitræningsmaskine selvom du er nybegynder
  • Styrketræning i hjemmet er perfekt til dig, som har en travl hverdag
  • Med en multitræningsmaskine sparer du penge på et fitnessmedlemskab
  • En multitræningsmaskine er fantastisk investering for hele livet

Har jeg plads til en multitræningsmaskine?

Måske læser du den her artikel og tænker: "fedt nok, men sådan en kæmpe maskine får jeg da aldrig plads til derhjemme." Det er rigtig nok, at maskinen fylder en del i hjemmet, men du kan sagtens finde plads til den. Som tommelfingerregel skal du bruge omkring 4 kvadratmeter på din multitræningsmaskine. Maskinen er ca. 2 meter i højden og har en radius på omkring 1,5 meter.

Derfor er det vigtig at maskinen står i et rum, hvor der er godt med plads omkring den. Selvom du har et pulterkammer eller opbevaringsrum, så er det ikke optimalt at stille din multitræningsmaskine der. Den står bedre inde i stuen eller på soveværelset, hvor der er rigeligt med gulvplads omkring den. Husk at mål op, før du køber din maskine, så du er sikker på, at der er plads nok til, at du kan have den stående derhjemme.

Menu
Top